Edzés nagy vagy kis súlyokkal? Mi a hatékony?

2015. december 7.

Címkék: edzés, fitness, hatékony edzés, milon, sport

Az a hatékony, ha kis súlyokkal edzek, magas intenzitáson? Nagy súlyokat kell megmozgatnom, de pár sorozat alatt eljutnom a maximális terhelésemhez? Kardiozzak végeláthatatlanul? Nehéz eligazodni manapság az edzéstrendek, ajánlások, tévhitek és mítoszok között.

Ezért nem árt tisztázni, hogy mi a célod! Ha ez megvan, akkor kérd ki szakember tanácsát arról, hogy mi a leghatékonyabb edzésmódszer, gyakoriság, terhelés és intenzitás ahhoz,
hogy biztosan menetelj álmod elérése felé.

Ez a cikk elsősorban nem a testépítésről szól, és nem is arról, hogyan válj fitness versenyzővé.
Ahhoz 24 órában úgy kellene élned, edzened, táplálkoznod, levegőt venned… mint nekik.

Ez az írás a mindennapok emberének szól, aki azért szeretne sportolni, hogy egészséges maradjon, fitté váljon, jó közérzete legyen, és mellette jobb érzéssel töltse el az, ha belenéz a tükörbe.

A testünk egy csodálatos és tökéletes rendszer, amit sajnos időről-időre megborítunk, elrontunk. A jó hír az, hogy rendbe is lehet tenni. Amit azonban hetekig, esetleg hónapokig romboltál, legalább ugyanennyi idő felépíteni. Kitartás, türelem, hit, tudatosság! Lépésről lépésre kell haladnod, nincs lift a sikerhez.

Ne rövidtávra tervezz, egészséges, fitt életet építs. Ne diétázz, meg strandszezonra „gyúrj”, hanem megfelelő étrendet tarts, hogy ne kelljen görcsölni, mikor kell levetkőznöd. Bármikor büszkén megteheted, ha tudod, hogy teszel érte, dolgozol rajta nap, mint nap. Akkor is, ha genetikailag nem vagy modell alkat.

Testünk energiát használ a mindennapi léthez, és ha sportolsz, akkor még több energiát használsz fel. Ha odafigyelsz étkezésedre és edzésedre, akkor energiadeficitbe kerülhetsz, így a tartalékok mozgosítva lesznek. Emellett azonban fontos, hogy az izomállományod gyarapodjon. Az izmok formálódása teszi testedet vonzóbbá, emellett fenntartásuk több energiát igényel, így méginkább megcsappan a testzsírod.
Mivel az izomszövet nehezebb, mint a zsírszövet, ne a mérlegen és a súlyodon görcsölj. Mérd centiméterben és testzsírszázalékban a változást!

Az arányos és harmonikus test felépítéséhez szükség van izomtömeg növelésére és a kardio jellegű mozgásokra is, hogy megfelelő állóképességgel rendelkezz a rendszeres sportoláshoz.

HG5A6141A SmartFit Gym-ben található Milon erő-állóképesség rendszere pont úgy lett kialakítva, hogy eredményes, hatékony, és “látványos” edzéseid legyenek. Az erő- és kardio gépeket is tartalmazó technológia egyénre szabottan dolgoztat meg, az aktuális szintedről indul és a számodra leginkább fejlesztő edzéstervet szabja rád. Akár rehabilitációra van szükséged, akár magas szinten sportolsz már, vagy épp a kettő között, azt fogod kapni, ami neked éppen megfelelő.

Pontos analitikájának köszönhetően nem csak érzed, hanem látod és nyomon is követed a változásokat. A Milon fitnessgépek elektronikus ellenállást használnak az ellentétes erő kifejtésére, így rengeteg időt takarítasz meg azzal, hogy nem kell állítgatnod a súlyokat, és ugyanez igaz a mérettartományi beállításokra is, hiszen adataidat eltárolta, egyszerűen csak behelyezed a nálunk kapott chipkártyád és már kezdhetsz is edzeni! A rendszer folyamatosan segít a tréninged ideje alatt, hogy mindig a megfelelő intenzitással és sebességgel végezd a gyakorlatokat.

A SmartFit Gymben mindig veled van egy személyi edző is, aki tovább segíti edzésed, azonnal reagál minden helyzetre, hogy te töretlenül haladhass kitűzött célod felé!

Kipróbálnád?

Jelentkezz próbaedzésre! >>>

Írta: Koszorú Csaba