A motivációról pár szót

2015. október 26.

Címkék: edzés, motiváció, smartfit, sport

A motiváció érdekes dolog, jön és megy; néha csodálatos érzés, később alattomos és frusztráló akadályt is jelenthet.

Az ember előrehaladását és fejlődését aláássa, ha irreális elvárásai vannak magával szemben.
Elhiszem, hogy nehéz azzal szembesülni, hogy az út nehezebb és lassabb, mint azt korábban gondoltad – ennek buktatói bombáznak minket a mindennapi életben.

Ne várd magadtól ugyanazt az eredményt, mint amit másnál látsz, vagy amit valamelyik ismerősöd posztolt!
Lehet ez egy “akkor és most fotó” a Facebookon ismerőseink vagy távoli ismerőseink köréből, vagy egy felkapott trendi óratípus arca. Túl könnyű várakozásokat támasztani magunkkal szemben az alapján, amit egy másik ember ért el.
Nem ismerjük az útját, sem annak hosszát, amit bejárt, nem egyeznek a genetikai adottságaink…

Nem tesszük fel a kérdést magunkban, hogy vajon milyen munkahelye van, amely mellett ilyen eredményeket tudott elérni, stresszes, nem stresszes, és vajon mennyi ideje van magára a mindennapi életben?

Mindent összegezve, nem látjuk egészben a megosztott fotón szereplő ember történetét, különösen, ha a közösségi média hozzászólásaira hagyatkozunk.
Ha motivál egy másik ember eredménye, ez teljesen rendben van, mi is örülünk a “kezünk közé” került emberek sikereinek, akik megmutatják a közösségi oldalakon, mit értek el a segítségünkkel, viszont azt is tartsd szem előtt, hogy ugyanazzal az edzésprogrammal nem biztos, hogy Te is ugyanazt az utat fogod bejárni és ugyanazokat az eredményeket tudod hozni. Mindenkinek az útja egyedi, egyedi motiváció, egyedi történet, egyedi sikerek, de nem mindig egyedül!

Egy jó edző, egy társ,  aki melletted van az utadon és támogat, szinte nélkülözhetetlen. Hiszen akadályokkal mindenkinek szembe kell néznie, és igen, lesznek akadályok, nem is egyformák, de mindig át kell hidalni őket – az edződ nem fog cserben hagyni!

A mozgás önmagában elég?

Attól függ, hogy milyen háttérrel rendelkezel, genetikailag és étkezésügyileg is. Hiszen hiába figyelünk oda mindenre az edzéseid közben, ha a táplálkozásod nem megfelelő minőségű energia- és tápanyagforrásokat tartalmaz. Ebben az esetben sokszor előfordul az, hogy a kemény munka nem hozza meg a várt eredményt – fogadd meg dietetikusunk tanácsát is, hogy az eredmény minél előbb – természetesen a te ütemedben – érezhető, látható legyen!

Hogyan működik ez mind a SmartFit-ben?

Tapasztald meg saját magad, hiszen lehetőséged van arra, hogy kipróbáld eszközeinket, megismerd edzőinket és a környezetet, akik szívesen mesélnek Neked vendégeink eddigi eredményeiről, és szolgáltatásainkról!

Írta: Udvardy Zsuzsi

REGISZTRÁLJ ITT >>>