Mire elég 36 perc edzés?

2015. december 14.

Címkék: edzés, fitness, fitnessgép, hatékony edzés, milon, smartfit, sport

A 36 perc elsőre rövidnek tűnhet, pedig nem az. Ebben a cikkben egy olyan edzésmódszerről írunk, amely több az egyszerű, megszokott, konditermi gépek használatánál. Ezek másfajta gépek, tudják, hogy ki vagy, mit bírsz, mikor és mennyit. Összhangban működnek veled, a testeddel és a képességeiddel. A német Milon cég eszközparkja személyre szabottan segít céljaid elérésében, ha alakformálásról és fittségről van szó, mindösszesen alkalmanként 36 percben.

 

Mitől olyan hatékony a Milon edzésrendszere?
Attól, hogy minden magas intenzitású tréninget, megfelelő idejű pihenő követ. 
A magas intenzitású tréningnek köszönhetően, edzésed 36 perc alatt teljes lesz és garantáljuk, hogy a fejlődésed nem marad el!

Mi az a magas intenzitású köredzés?
Egy olyan edzésmódszer, melyben magas ismétlésszámú edzésmunkát végzünk rövid pihenőidők beiktatásával. Ennek hatására a testünk edzés utáni oxigénfogyasztása oly mértékben megnő, hogy az edzést követő 24 órában fokozottan működik az anyagcsere. Ilyenkor beszélünk az úgynevezett „utó zsírégetésről”, vagyis amikor átlagos megterhelés mellett a megszokottnál több kalóriát éget el a szervezet.
Edzés közben a maximális izommunkára és a közel totális izomfáradtságra törekszünk. Ez azt jelenti, hogy az adott munkafázis végére, 1 maximum 2 ismétléssel többet már nem is bírnánk végezni. Fontos a helyes végrehajtás, és a maximális koncentráció, ami hozzájárul ahhoz, hogy ne csak a testünket, de az elménket is megeddzük. ☺ Egy Milon munkafázis egy percet jelent, amelyet egy fél perces pihenő követ, így 17.5 perc alatt végig edzhetjük testünket egy körben a 8 különféle gép segítségével. A sorozatrendszerű edzésalapelv alapján, egy izom kellő mértékű megdolgozásához, legalább két sorozat szükséges. Edzéseinket ezért két körösre terveztük, viszont az edzés főrésze így is mindössze 36 percet igényel.

Egy hagyományos, alacsony intenzitású aerob edzés esetében a zsír energiaként történő felhasználása csak az edzés 30. perce környékén következik be.A HIIT (magas intenzitású téring) esetében ez jóval korábbra tehető, tehát már edzés közben is jelentősen nagyobb mennyiségű zsírt tudunk energiaként elégetni.

A HIIT edzés emellett segít csökkenti az inzulinrezisztanciát, javítja az izomsejtek inzulinérzékenységét. Ráadásul az intenzív edzés közben a tesztoszteronszintünk, a növekedési hormonszintünk is a plafon közelébe kúszik!

Mire elég 1 perc?
18- 22 ismétlésre, amely egyesíti a nagyon magas ismétlésszámmal végzett edzés előnyeit, és a nagyobb terhelés izomnövelésre gyakorolt hatását is. – Nem is beszélve az excentrikus fázis plusz munkájáról.

Írta: Takács Zsolt

PRÓBÁLD KI MOST! >>>